בירה מדבש - כשרה לפסח וללא גלוטן

הילה קורח ואברי גלעד מתענגים על הבירה שלנו בשידור חי!
העולם הבוקר, ערוץ 2

הכל התחיל מפוסט אחד, שנכתב בפרץ של התרגשות:

"דמיינו אתכם בסעודת חג הפסח
כל המשפחה יחד, מדברים, שרים ונהנים.
ואז, תוך כדי "שולחן עורך" אתם שולפים מארז של.... בירה!!!
 זהירות, חמץ! אמא ממהרת לחטוף את הבקבוק, אבא מתעלף על השולחן והאחיינים מבסוטים מההצגה...
 "הלו, תירגעו חבר'ה, סתם השתעשענו קצת, זו בירה כשרה לפסח..."

וכך, אחרי שהקהל נשם לרווחה, הכרזנו חגיגית על פתיחת גירסת הניסוי לבירה דבש שלנו. הזמנו אנשים לרכוש במחיר השקה ולחזור אלינו אח"כ עם חוות דעת. 

לא יכולנו לדמיין את ההד שהפוסט עורר:
תוך שעות ספורות מעל 400 איש ביקשו להשתתף בניסוי, הודעות, טלפונים מחנויות, כתבה בעיתון, ראיונות ברדיו
ואפילו טעימות מהבירה בשידור חי בערוץ 2 בתכנית "העולם הבוקר"

אז אם היה לנו ספק לגבי הביקוש, מסתבר שיש כאן לא פחות מבשורה...

אז מהי בעצם בירה מדבש?

בירה מדבש היא משקה אלכוהולי המיוצר מדבש, כשות, שמרי יין וכמובן מים.
יין דבש, המכונה "תמד" (mead) הוא משקה מסורתי עתיק יומין המוכר באינספור גירסאות מתרבויות רבות.

למעשה, אחד המקורות לביטוי "ירח דבש" הוא מנהג שהיה נפוץ באירופה, לתת לזוג הצעיר אספקה של יין תמד לתקופה שאחרי החתונה על מנת להבטיח את פוריות נישואיהם.


הכנת התמד היא תהליך ארוך המצריך יישון של שנה לפחות ובסוף התהליך נוצר יין בעל טעם מודגש ההולך ומשתבח עם השנים.
 

בירה מדבש
כחובבי אלכוהול, התחום תמיד סיקרן אותנו. לפני כמה שנים, ממש כמו נס פך השמן, ברוך סידר ציוד במחסן הישן ונתקל בבקבוק יין דבש שאביו ייצר לפני קרוב לשלושים שנה וכבר שכח ממנו לחלוטין. היין היה חזק ובעל טעם מופלא.
ברוך נדלק על הרעיון והתחיל לחקור במטרה לחדש את המסורת. הוא חיפש דרך לייצר אלכוהול מדבש, שיזכיר את התמד אבל שיהיה קליל יותר.
וכך, יחד עם חבר טוב' דוקטורנט בפקולטה לחקלאות, פיתחנו משקה המשלב בין התכונות האופייניות לאלכוהול מדבש, לבין הקלילות של הבירה, עם מגוון של יתרונות ייחודיים.

בירה מדבש - היתרונות:

כל הטוב שבדבש

כל היתרונות שבדבש טהור ולא מחומם,
בטעם פירותי וניחוחות של פריחה.
בירה חזקה ועם זאת נעימה וקלה לשתייה 

ללא גלוטן

הבירה מהווה בשורה של ממש לרגישים לגלוטן המתגעגעים לתחושה ולטעם האהוב

כשר לפסח

הבירה מיוצרת מדבש, כשות ושמרי יין.
כרגע הייצור ביתי מרכיבים כשרים לפסח.
לעיון בתעודות הכשרות ופרטים נוספים >>

הדבש מוסיף לבירה את היתרונות שיש בדבש טהור ולא מחומם. הוא משדרג את האיכות ואת הטעם, ומאופיין בפירותיות וניחוחות של פריחה.
הבירה כמובן נטולת גלוטן ומהווה יתרון משמעותי עבור הרגישים אליו.
היא אטרקטיבית במיוחד בימי הפסח, בשל העובדה שהיא כשרה לפסח (מהדרין הר חברון) וללא קטניות.

יתרון נוסף הוא בהשפעה שלה. מדובר בבירה עם אחוז אלכוהול גבוה יחסית (8.5%), ועם זאת, היא לא כבדה. קל לשתות אותה, ההשפעה שלה מורגשת ועם זאת היא לא גורמת לתופעות לוואי לאחר השתייה, לא כאב ראש ולא יובש. כמובן שכמו כל משקה אלכוהולי יש לשתות באחריות.

ומה לגבי הטעם?

לפני שמשווים את הבירה מדבש לבירה מלתת יש להכיר כמה הבדלים:

רמת ה- PH: לדבש יש PH נמוך, ולכן בירה מדבש היא חומצית יותר מבירה רגילה.

משך התסיסה: בבירה מדבש ריכוז הסוכרים גבוה, התסיסה מתבצעת בטמפרטורות נמוכות, ומשך הייצור כפול מזה הנדרש להכנת בירה מלתת.


השפעת הדבש על טעם הבירה:
ניתן לחוש ממש בהשפעה של סוג הדבש על טעם הבירה. יש בירות כהות, יש בהירות, יש מרירות יותר ומרירות פחות.
באופן כללי בירה מדבש היא פירותית יותר, ואפשר ממש להריח ולחוש ניחוחות של פריחה.

ו... איפה ניתן להשיג?

יצרנו שיתוף פעולה עם חנות הטבע האינטרנטית "זול בריא" המשווקים מוצרי בריאות איכותיים עד הבית במהירות ויעילות ""לכל** חלקי הארץ.
כך באותה עלות משלוח תוכלו ליהנות הן מהמוצרים שלנו - בירה ודבש ממגוון סוגים, והן ממבחר מוצרי טבע איכותיים.
תהנו!

כתבו עלינו

כתבה על בירה דבש נגוהות

איזה כיף להרגיש את ההתלהבות בשטח מהעשייה שלנו!
אין דלק יותר טוב מזה :)
כתבה במגזין "מצב הרוח" המופץ לקראת שבת בבתי כנסת בתפוצה ארצית.
לקריאת הידיעה במלואה יש ללחוץ כאן או ישירות על התמונה.