איך לזהות דבש איכותי וטהור?

דבש טהור מפרחי בר הפורחים באביב ובקיץ. טעם עשיר  המושפע מאופי הפריחה העונתית

דבש טהור מפרחי בר

דבש טהור מפרחי בר הפורחים באביב ובקיץ.

טעם עשיר  המושפע מאופי הפריחה העונתית.

דבש טהור מפרחי הדרים  - היישר מהפרדס. בעל צבע בהיר, ניחוח הדרים וטעם מתוק וצעיר

דבש טהור מפרחי הדרים

דבש טהור מפרחי הדרים  - היישר מהפרדס.

בעל צבע בהיר, ניחוח הדרים וטעם מתוק וצעיר

דבש טהור מפרחי אקליפטוס. בעל טעם נפלא ועמוק, אהוב במיוחד על המבינים בדבש

דבש טהור מפרחי אקליפטוס

דבש טהור מפרחי אקליפטוס. בעל טעם נפלא ועמוק, אהוב במיוחד על המבינים בדבש

דבש טהור מפרחי אבוקדו. בעל צבע כהה וטעם ארומטי. אהוב במיוחד על שוחרי הבריאות.

דבש טהור מפרחי אבוקדו

דבש טהור מפרחי אבוקדו. בעל צבע כהה וטעם ארומטי. אהוב במיוחד על שוחרי הבריאות.

כל התכונות הנפלאות של הדבש נשמרות במיטבן בדבש איכותי - כלומר דבש טהור לחלוטין ולא מחומם.

אבל... איך אנחנו כלקוחות יכולים לזהות דבש כזה?

 

קבלו מאיתנו 2 טיפים פשוטים איך לזהות דבש איכותי במבט ראשון!

סרטון קצר המסביר איך הצצה חטופה על הצנצנת יכולה לתת לכם הרבה מידע: 

טיפ מס' 1: חפשו הבדלים בצבע ובטעם בין סוגי הפרחים השונים

 

הדבורה יכולה לייצר דבש מכל תמיסה סוכרית. לא רק מצוף.

בחורף, כאשר לדבורים אין מזון בכוורת, הן מקבלות תמיסת סוכר תעשייתי וניזונות ממנו. ברגע שמתחילה הפריחה בטבע, והדבורים יוצאות לאסוף צוף, חובה להפסיק את האכלת הסוכר בכוורת, כדי שהוא לא יתערבב עם הדבש הטהור.

 

בדבש של מכוורת נגוהות ניתן להיות בטוחים ב-100% שהדבורים לא מקבלות האכלות סוכר בעונת אגירת הדבש. זה אפילו לא מהווה פיתוי עבורנו. אנחנו חקלאים בנשמה, ואנחנו פה כדי לייצר עבורכם את הדבש הטהור והבריא ביותר שניתן לקבל. ללא כל חשש.

 

הדבש שלנו משתתף בתכנית "דבש איכות ישראלי" של מועצת הדבש, נשלח מידי שנה לבדיקות איכות במעבדה בגרמניה ומקבל ציון A (הגבוה ביותר) בכל המדדים.

 

ואכן, בשל העובדה שהוא אך ורק מצוף פרחים, ניתן ממש להרגיש את ההבדל בטעם הדבש לפי המיקום בו עמדו הכוורות, ומתקבלים מגוון טעמים משובחים: בר, הדרים, אקליפטוס ואבוקדו.

 

טיפ מס' 2: העדיפו דבש במרקם סמיך או מגובש:

 

הדבורים שומרות על טמפרטורה קבועה (כ- °C37) בכוורת . ברגע שהדבש יוצא מהכוורת, הוא מתחיל תהליך טבעי של התגבשות, תהליך המואץ ככל שהטמפרטורה יורדת.

 

ניתן להחזיר את הדבש למצב נוזלי ע"י חימום. עם זאת, חשוב לציין כי הסגולות הבריאותיות המוכרות של הדבש (אנטי בקטריאלי, מחטא, נוגד חמצון ועוד), נשמרות במיטבן בדבש טהור שלא חומם, שכן החימום עלול לפגוע בערכו התזונתי.

 

אצלנו במכוורת נגוהות הדבש נארז מיד בתום הרדייה, ללא חימום כלל! תהליך ההתגבשות מתחיל בצנצנת, והוא מקבל מרקם סמיך ומיוחד במינו, שהוא ללא ספק אחת הסיבות לכך שאנחנו שומעים שוב ושוב מלקוחות את המשפט: "לא טעמנו דבש כזה!"

 

הדבש כשר למהדרין בהשגחת הרב אלטשולר, הר חברון

 

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף ללקוחות מכוורת נגוהות, ולגלות טעמים חדשים בדבש שלכם!